Een klinkende naam in Knokke-Heist

Schuif aan in een legendarisch
stukje geschiedenis.

Brasserie Rubens is al decennia lang een begrip in Knokke en staat synoniem voor de Knokse joie de vivre. Al bijna 100 jaar komen rasechte Knokkenaars, dagjestoeristen en tweedeverblijvers genieten van de unieke sfeer en setting. Geen wonder dus dat het plein voor de deur naar de brasserie werd vernoemd.

Doorheen de jaren kende ‘de Rubens’ een handvol uitbaters, die elk hun stempel op het gebouw drukten. Begin jaren 90 aasden verschillende bouwpromotoren op het statige pand, maar de familie Vandeperre, de huidige uitbaters, vrijwaarden het en herstelden Brasserie Rubens in al haar glorie.

Vandaag geniet je bij Brasserie Rubens van een uitgebreid diner, een verfrissend drankje op het terras of een heerlijke pannenkoek met koffie. En dat elke dag van het jaar. Het team verwelkomt je met klassiekers uit de Belgische keuken, aangevuld met seizoensgebonden suggesties. Alles is kraakvers: de garnaalkroketjes worden nog dagelijks met de hand gerold en alle sauzen zijn huisbereid.

Laat je onderdompelen in de joviale sfeer van deze bruisende brasserie en geniet van de ambachtelijke gerechten die je er met de nodige flair voorgeschoteld krijgt!

Hoogtepunten

  1926

  Hotel-restaurant Rubens ontvangt de eerste gasten.

  Allereerste hotel in Knokke met warm stromend water, wat vooral Britse toeristen aantrok die hun kansen waagden in het Casino.

  1941

  Het volledige gebouw werd bezet tijdens WO II.

  1945-1955

  Grondige renovatie dringt zich op.

  Na de oorlog wordt ‘de Rubens’ heropgebouwd. Er komen appartementen in de plaats van de hotelkamers. Op het gelijkvloers blijft de taverne de vaste waarde.

  1980

  De eigenaars geven Rubens een heel moderne look.

  1994

  Familie Vandeperre neemt de zaak over en herstelt de uitstraling van weleer.

  Het interieur krijgt opnieuw de charmante grandeur van een levendige bistro.

  2001

  Groot overdekt terras biedt gelegenheid om het hele jaar te genieten van zon en zeezicht.

  2003

  De gevel wordt beschermd door Monumentenzorg.

  2015

  De jongste generatie Vandeperre neemt enthousiast het roer over.